Matra evenement Visscher Classique

Op zondag 8 september 2024 organiseren Matra50 en Visscher Classique een Matra evenement bij/in Visscher Classique, Schuilheuvelstraat 1, 4116 GA Buren.

De aanleiding is o.a. de 50e verjaardag van de laatste overwinning van Matra op Le Mans. En het is een goede gelegenheid om weer eens een aantal Matra’s en hun bezitters bij elkaar te zien

De kosten bedragen 35 euro per persoon. Daarvoor krijgt u de entree tot het museum, koffie met appelgebak, 2 consumptiebonnen, een aandenken (1 per equipe) en toegang tot het onderstaande programma. Eventueel kan Visscher Classique ook een lunchpakket verzorgen. Dat kunt u bij de inschrijving aangeven en kost 12 euro per persoon. Als u voor deze optie kiest, dan krijgt u bij de ontvangst een lunchbon.

Wij zijn geen club, als personen en als organisatie hebben wij geen enkel financieel belang bij het organiseren van dit evenement, wij doen dit uit passie voor Matra. Het volledige bedrag wordt besteed aan de faciliteiten van Visscher Classique en een aandenken voor u.

Onder voorbehoud ziet het programma er als volgt uit:

TijdGebeurtenis
10:00Museum open.
Tot 11:00Ontvangst, registratie en afgifte entreebewijs, aandenken, route voor de tourrit, consumptiebonnen, stempel en eventueel de lunchbon.
11:00 Introductie/rondleiding in Visscher Classique door Henk Visscher (1e groep).
12:00Start stadswandeling Buren voor degene die zich daarvoor heeft opgegeven.
12:00In de filmruimte op de 1e verdieping; Lezing “Hoe Matra de 24 heures du Mans 3 keer achter elkaar wist te winnen” door Ignatius de Bakker, aansluitend een film over Matra op Le Mans.
12:00Eerste equipes vertrekken voor de tourrit.
14:00Herhaling introductie/rondleiding in Visscher Classique door Henk Visscher (2e groep).
15:00In de filmruimte op de 1e verdieping; Herhaling Lezing “Hoe Matra de 24 heures du Mans 3 keer achter elkaar wist te winnen” door Ignatius de Bakker, aansluitend een film over Matra op Le Mans.
16:00Afsluiting, dankwoord vanaf de trap in het museum.

Omdat we meer Matra liefhebbers verwachten dan er in de filmzaal kunnen en ook meer dan Henk Visscher in 1 keer kan rondleiden, worden beide activiteiten twee keer aangeboden. Bij de ontvangst krijgt u een polsbandje als bewijs dat u aan de programmaonderdelen deel kunt nemen en om het museum in- en uit te kunnen lopen.

Gedurende het hele evenement kunt u rondkijken in het museum en erbuiten.
Ook zal er een aantal schaalmodellen van Le Mans Matra’s tentoongesteld worden.

Als u Visscher Classique nog niet kent; mede door de zeer professionele aanpak van Henk Visscher is deze collectie is in een jaar of 2 uitgegroeid tot een internationaal bekend museum waarin bereikbare auto’s uit de stal van Stellantis (dus o.a. Peugeot, Citroen, Simca, Panhard en Matra) op een benaderbare wijze zijn te bewonderen.
Het zijn allemaal auto’s die u, of uw ouders, vroeger hadden. Of hadden willen hebben.
Om even het niveau aan te geven; op 16 november 2023 werd in Londen de “Historic Motoring Award 2023 presented by Octane” in de categorie “Museum Collection of the Year”uitgereikt aan Visscher Classique.

Als u Visscher Classique al wel kent; bijna ieder kwartaal komt er wel een ruimte of een deelcollectie bij.
Onlangs is een mooie bromfietscollectie aan het museum toegevoegd en binnenkort wordt er een ruime met sportieve Renaults geopend.

Tijdens het evenement zal Visscher Classique hun Matra Djet V S, 530 LX, Bagheera, Murena, Rancho, Espace 1 en Avantime tentoon stellen.

Voor de stadswandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Toewijzing gaat op volgorde van aanmelding. Als er te veel aanmeldingen zijn te opzichte van het aantal gidsen dat beschikbaar is, dan nemen we begin augustus contact op met de aanmelders die dan op de reservelijst komen.
 

Aanmelden voor dit evenement kan tot 15 augustus 2024.